Un nou arhiereu romano catolic al districtului Mureș-Târnăveni

Cu binecuvântarea arhiepiscopului a fost învestit în funcția de arhiereu al districtului Mureș-Târnăveni preasfințitul părinte Péter Arthur.

“Neplăcută privelişte este vulpea pentru păsări. Dar nimic nu e mai neplăcut decît un păstor care se înfurie. Cea dintîi turbură păsările; al doilea turbură şi pierde sufletele cuvîntătoare”

În cadrul unei slujbe festive, cu acest citat de Sfântul Ioan Scărarul a depus legământul de protopop al Târgu Mureșului și circumscripției Mureș – Târnava preotul Péter Arthur, și a cerut rugăciunile enoriașilor pentru a putea fi un bun păstor, ce va îndruma fiecare membru a comuniunii spre mântuire.

Protopopului Péter Arthur, și nourilor preoți adjutanți ai Târgu Mureșului le doresc pe lângă binecuvântarea arhiepiscopului, multă iubire, tărie, credință, înțelepciune, blândețe și virtute ca să le fie îndeajuns pe toată durata slujbei lor în favoarea comunității catolice la Târgu Mureș. a declarat viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos.

Vă doresc putere și sănătate pentru noile sarcini și pentru munca de sacrificiu de zi cu zi! a anunțat președintele Consiliului județean Mureș Peter Ferenc.