UN PAS ÎNAINTE: PARCUL AUTO PENTRU SPORTURI CU MOTOR SE APROPIE, UȘOR, DE FINALIZARE

Proiectul construirii, la Cerghid, nu departe de Târnăveni, a unui parc auto pentru sporturi cu motor, înaintează, încet. O veste bună vine de la reprezentanții Consiliului Județean Mureș. Potrivit acestora, instituția a obținut în instanță evacuarea constructorului de pe șantierul în cauză. Măsura a fost necesară întrucât reprezentanții firmei constructoare refuzau să părăsească șantierul, deși contractul a fost reziliat încă din luna iunie a anului trecut.

”Tribunalul Mureș a admis, prin Hotărârea 121/2015 din 2 februarie 2015, cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de Consiliul Judeţean Mureş, în contradictoriu cu pârâta, Cooperativa Edile Appennino SCRL. În consecință, instanța a dispus evacuarea pârâtei din amplasamentul lucrărilor de investiţii Parc Auto pentru Sporturi cu Motor, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen, până la soluţionarea dosarului nr. 3362/102/2014 al Tribunalului Mureş!, transmit reprezentanții Consiliului Județean Mureș, într-un comunicat oficial.

În baza contractului de finanțare semnat în anul 2010, lucrările la proiectul de la Cerghid au început în luna octombrie 2011. Din cauza culpei constructorului în executarea lucrărilor, Consiliul Județean Mureș a reziliat contractul de execuție în 24 iunie 2014.

”Având în vedere refuzul repetat al antreprenorului de a preda amplasamentului lucrărilor, beneficiarul – Consiliul Județean Mureș, a fost constrâns să recurgă la justiţie în vederea preluării șantierului, unde, până la această dată, lucrările sunt executate în proporție de 70 %”, mai spun reprezentanții Consiliului.

Proiectul „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 și are o valoare totală de 58.136.243,07 lei cu TVA.

Obiectivul general al proiectului este creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea locală şi regională prin diversificarea serviciilor turistice.