Un sat din România a luat ochii străinilor

Nu mai încape îndoială de faptul că România a furat deja de ceva timp ochii străinilor prin munții, dealurile și locuri pitorești care pun țara noastră pe harta preferințelor europenilor. În general, când pășesc la noi în țară, turiștii sunt fascinați de locurile cu pășune, cu verdeață, de unde răsar timid cășuțe tradiționale, din lemn.

Cam așa arată și satul Breb din județul Maramureș, un loc pe care turiștii europeni l-au poziționat în topul preferințelor lor. Pentru cei mai mulți dintre ei, acest sat este alegerea numărului 1 atunci când vorbim despre o vacanță în România.

Satul Breb. O lume rurală neschimbată de sute de ani

Satul de la poalele Munților Gutâi este vizitat anual de turiști din toată lumea. Și Prințul Charles a călcat pragul satului, acolo unde a refăcut în anii trecuți și o biserica veche din lemn. Mai mult, în satul Breb s-au și mutat mai mulți străini, după ce au fost încântați de viața liniștită de aici și de peisajele de poveste.

Satul Breb, Maramures
Satul Breb, Maramures

Sursa foto: Facebook /Casa din Vale Breb

„La noi îi foarte frumos satul și vin foarte mulți turiști, din toate părțile lumii”, a spus o localnică pentru Digi24.

Prezența mare a turiștilor străini i-a ajutat și pe localnicii din zonă să promoveze mai mult locul și să înțeleagă cât de valoros este satul românesc tradițional.

Sursa foto: Facebook / Casa din Vale Breb

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.