RecentStiri locale

Un șofer din Mica conducea băut prin Ungheni

În cursul zilei de ieri, 8 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pe DN15 E60, în localitatea Ungheni, un autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Mica.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

Reamintim că, la data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Modificarea adusă art.91 din Codul Penal prevede că: ”(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe reprezintă o prioritate pentru polițiștii mureșeni, zilnic desfășurându-se activități în acest sens.

Polițiștii vă recomandă:

 – Nu uitați să fiți  responsabili la volan, să fiți atenți la viața dumneavoastră și să nu fiți indiferenți raportat la ceilalți participanți la trafic!

 – Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere!

– Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE