UNDE AU AVUT LOC INCENDII ÎN JUDEŢ ÎN ACEST WEEKEND

În ziua de vineri, 25 iulie a.c., în jurul orei 16.54, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Reghin a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o casă de locuit în municipiul Reghin, pe strada Iernuțeni. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au ars mocnit un corp de mobilier și două aparate elecrocasnice.

În cursul zilei de sâmbătă, 26 iulie a.c., în jurul orei 16.08, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o casă de locuit situată în comuna Suseni, strada Principală.
La adresa indicată de apelant, au fost mobilizați pompieri militari din cadrul Detașamentului Reghin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.
În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii militari au constatat că, incendiul se manifesta la acoperișul casei. Ca urmare a producerii evenimentului, a ars cca. 10 mp. acoperiș.

În aceeși zi, în jurul orei 21.51, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost sesizat în legătură cu producerea unui incendiu la un grajd. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de la Detașamentul Sighișoara cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia. La stingerea incendiului a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vânători. A ars cca. o tonă de fân.

Detaşamentul de pompieri Sighişoara a intervenit vineri, 25 iulie a.c., la ora 10.40, pe strada Dumbravei din municipiul Sighişoara, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru deblocarea ușii unui apartament. Pentru a pătrunde în apartament pompierii au folosit scara culisabilă și au intrat pe geamul de la balcon, deblocând ușa din interior. În locuință a fost găsită o femeie de 78 de ani care era decedată.

În seara zilei de sâmbătă, 26 iulie a.c., la ora 21.15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea a două inundații în comuna Livezeni, sat Ivănești. La fața locului pompierii au intervenit pentru evacuarea apelor din două pivnițe,două fântâni și o curte, afectate în urma precipitațiilor căzute pe parcursul zilei. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Tg. Mureș au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și două motopompe. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Livezeni.

În cursul zilei de sâmbătă, 26 iulie a.c., în jurul orei 1625, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Tg. Mureș, pe DN 13, în zona Vațman. Un echipaj a intervenit operativ, circulația în zonă fiind reluată în scurt timp.
În aceeași zi, 26 iulie a.c., la ora 18.42, un echipaj din cadrul Detașamentului Tg. Mureș a intervenit în municipiul Tg. Mureș, pe strada Nouă pentru îndepărtatrea crengilor unui copac care s-au rupt în urma fenomeleor meteo și au căzut peste trei autovehicule.

Vineri, 25 iulie a.c., ora 09.53, Detașamentul de pompieri Reghin a intervenit comuna Periș, pe DN-15 pentru asigurarea măsurilor specifice la o conductă de gaz spartă. Militarii au asigurat zona până la sosirea unei echipe specializate din cadrul societății de furnizare a gazelor.
Sâmbătă, 26 iulie a.c., ora 15.30, Detașamentul de pompieri Tg. Mureș a intervenit în municipiul Tg. Mureș, pe strada Insulei pentru asigurarea măsurilor p.s.i., la un meci de fotbal.

În perioada 25-27 iulie a.c., ora 15.45, Detașamentul de pompieri Sighișoara a intervenit pentru asigurarea măsurilor p.s.i. de competență la ,,Festivalul Medieval ,, din Sighișoara.

În aceeași perioadă 25-27 iulie a.c., ora 14.30, Detașamentul de pompieri Tg. Mureș a intervenit în municipiul Tg. Mureș, pe E 60 la Aeroportul Transilvania pentru asigurarea măsurilor p.s.i. de competență la vizita Prim Ministrului Ungariei.