Unde să mergi când mergi la mare

Întinzându-se pe 245 de kilometri între Delta Dunării și granița bulgară, litoralul Mării Negre al României oferă un amestec excelent de destinații de petrecere, escapade boeme și stațiuni pentru relaxare deplină. Cu temperaturi de vară cuprinse între 25-35°C și plaje largi, stațiunile de pe litoral sunt locuri frumoase, unde poți avea parte de vacanțe deosebite.

Prima destinație către care te-ai putea îndrepta este Constanța. Înființat în jurul anului 600 î.Hr., acesta este orașul de intrare spre coasta Mării Negre. Cu o istorie bogată și un statut economic stabil, este un centru multicultural vibrant, cu o arhitectură uimitoare și un centru vechi plin de viață, presărat cu baruri și terase. Scena de distracție și petrecere a timpului liber este promițătoare și a primit un impuls în urmă cu 4 ani, odată cu inaugurarea festivalului de muzică Neversea, unul dintre cele mai bune din țară. Și chiar dacă ai vizitat Constanța cel puțin o dată, este imposibil să nu îți dorești să revezi faimosul cazinou. Această clădire are un mister care te ispitește să o admiri până la adulație și să-ți imaginezi tot felul de scenarii care au avut loc acolo în trecut. Inaugurată la 15 august 1910, în prezența prințului Ferdinand, aceasta a fost cea mai mare clădire de acest gen din România, oferind jocuri de ruletă, blackjack și baccarat. Cu siguranță, acest cazinou nu este singurul din lume care nu-și mai servește scopul și exact din acest motiv este bine că aceleași jocuri pot fi jucate într-un cazino online în prezent. În loc de arhitecturi impresionante, aceste cazinouri au design-uri speciale și, de asemenea, nu impun un cod vestimentar, doar dacă jucătorii preferă să facă acest lucru atunci când stau în fața computerului.

Mamaia este capitala petrecerii de pe coasta românească a Mării Negre, viața sa de noapte putând fi asemănată cu cea din Ibiza și Miami, fără a ridica standardele atât de sus. Aici magia începe cu adevărat la apusul soarelui, când mulțimile încep să se adune în cluburile elegante de-a lungul plajei, precum Loft, Café del Mar Mamaia, Puro Beach Marea Neagră și multe altele, pentru a dansa până la răsăritul soarelui pe mix-urile celor mai mari nume ale scenei dj-ilor. Acesta este locul în care mai multe cluburi de noapte renumite din București, precum Fratelli și Bamboo, își mută rezidența pentru vară, pentru ca dansul să se desfășoare în compania plajei, a mării și a soarelui.

La polul opus, îndrăznește să porți o rochie cu paiete și tocuri înalte în Vama Veche și vei fi avertizat imediat că „Aici nu e Mamaia!”. Această stațiune este antiteza turismului comercial și se străduiește să păstreze totul simplu. Deși în ultimii ani multe aspecte s-au schimbat, încă se dorește ca această tradiție să fie menținută. O zi tipică în Vama are petreceri până la răsărit, urmate de un pui de somn rapid în cort, după care te întorci la plajă pentru sesiunea de dimineață, iar la prânz optezi pentru un pește proaspăt la una dintre numeroasele terase. Dacă extenuarea începe să-și spună cuvântul, te întorci la plajă pentru a dormi sub umbrelă până după-amiaza târziu.

Eforie Nord este stațiunea perfectă pentru cei care doresc să scape de stresul orașului pentru zile lungi și liniștite la plajă. Nu îi lipsesc complet opțiunile de petrecere, dar pentru cei care urmăresc să își petreacă timpul în cluburi, cu siguranță nu e prima opțiune pe listă. Mai degrabă, este în top pentru cei care caută un alt fel de tratament, și nu terapia prin muzică și dans. Datorită vecinătății cu stațiunea balneară Techirghiol, te poți bucura în orice moment al zilei de noroiul sapropelic, care îți calmează durerile de încheieturi, le tratează în timp și, nu în ultimul rând, îți catifelează pielea.

Oferind una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta românească a Mării Negre, Neptun este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să aibă totul: plaje minunate, mâncăruri excelente și opțiuni de tratament spa. Apa de mare de aici are un grad ridicat de mineralizare (până la 15,5 grame), care împreună cu izvoarele termale bogate în sulf care ating 27° C și noroiul terapeutic din lacul din apropiere, sunt un amestec benefic pentru sănătate.

Alege oricare dintre aceste opțiuni și ai făcut deja un pas mare către mersul la mare. Condițiile meteo reprezintă un alt factor care pot decide cât de mare va fi distracția.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.