Unitatea Suport ATI de la UMF Târgu Mureș, închisă din cauza infecțiilor nosocomiale

Mai multe cazuri de infecții asociate actului medical au fost înregistrate în ultimele 2 luni la Unitatea externă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, astfel că unitatea este închisă acum pentru dezinfecție.

Ultimul pacient a fost externat înaintea sărbătorilor pascale.

Anchetele epidemiologice încă sunt în curs, a precizat, pentru Radio Târgu-Mureș, managerul Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș, Mariana Cernat.

Unitatea Suport pentru pacienții cu forme grave de COVID-19 din curtea UMFST Târgu-Mureș este nouă, fiind amenajată anul trecut.

A costat 16 milioane de lei, din care un milion provine din bugetul județului Mureș, restul de la Ministerul Sănătății.

134 de infecții nosocomiale au fost, anul trecut, înregistrate și la Spitalul Clinic Județean Mureș, 95 de cazuri la Spitalul din Luduș, 36 la Spitalul din Târnăveni, 35 de cazuri la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, 32 de cazuri la Spitalul Municipal Sighișoara, 24 de cazuri la Spitalul Municipal ”Eugen Nicoară” Reghin, 2 cazuri la Centrul de Dializă din Sighișoara și 5 cazuri la Clinica PopMed Reghin unde se înregistrează și cea mai mare rată de incidență raportată la numărul de pacienți – 5,49%.

Mai multe detalii pe Radiomures.ro

One thought on “Unitatea Suport ATI de la UMF Târgu Mureș, închisă din cauza infecțiilor nosocomiale

  • 9 mai 2021 la 23:17
    Permalink

    În timpul spitalizării mele nu am avut ce să le reproșez doctorilor și asistentelor. DAR, din păcate, infirmierele fac igienizarea SUPERFICIAL. Intră dimineața și șterg podeaua , eventual revin spre seară și mai șterg o dată podeaua, iar restul operațiunilor existente în FIȘA DE CURĂȚENIE afișată în fiecare salon NU le execută. Doar intră, iau fișa de pe perete, semnează că au făcut fiecare operațiune …dar de fapt NU au dezinfectat clanța, NU au dezinfectat mobilierul, NU au dezinfectat chiuveta etc. Și atunci ne mirăm că infecțiile se răspândesc?!?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.