RecentStiri locale

Urmăriți penal după ce au mințit că vin din Ungaria pentru a nu intra în carantină

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni a anunţat, luni, că a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de fals în declaraţii, după ce trei persoane au minţit la intrarea în ţară că vin din Ungaria şi nu din Germania, cum era în realitate, pentru a nu intra în carantină.
“În cursul zilei de 08.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni a fost înregistrat dosarul penal nr. 309/P/2020, având ca obiect infracţiunea de ‘fals în declaraţii’, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 din Codul Penal.

În fapt, la data de 05.05.2020, trei persoane de sex masculin au trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, direcţia Ungaria – România, declarând organelor abilitate faptul că au prestat activităţi agricole în Ungaria, cu scopul de a se sustrage de la carantina instituţionalizată. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cele trei persoane au sosit de fapt din Germania, din zona Loningen”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *