Urne pentru donații, într-un proiect pentru prevenirea abandonului școlar

Fundaţia Buckner cheamă întreaga comunitate din Târnăveni să sprijine proiectul ”Generaţii – Centrul Comunităţii”, un proiect trans-generaţional care îşi doreşte să ajute elevii de nivel gimnazial cu risc de abandon şcolar.

Proiectul este în curs de desfăşurare în cadrul Centrului de Zi Buckner din Târnăveni.

Sunt sprjiniți, astfel, 30 de elevi de gimnaziu printr-un program de educaţie non-formală desfăşurat cu ajutorul a 15 voluntari din comunitate, aflaţi la vârsta pensionării.

De la lansarea proiectului, în luna aprilie a acestui an, mulţi dintre beneficiari au înregistrat evoluţie în ce priveşte cunoştinţele lor de bază dar şi în ce priveşte încrederea în abilităţile proprii.

În vederea susţinerii proiectului până la data finalizării acestuia, în 31 decembrie 2015, Fundaţia Buckner invită comunitatea să se implice prin donaţii băneşti, care vor asigura copiilor în continuare o masă caldă pe zi, transport gratuit la şi de la Centru, rechizite, ajutor zilnic cu temele şi activităţi de educaţie non-formală, activităţi sportive şi program de igienă personală.

Cei doritori să sprijine proiectul vor găsi pe raza Municipiului Târnăveni, nouă urne (foto) special plasate în diverse magazine şi localuri publice întocmai pentru acest scop.

Proiectul “Generaţii – centrul comunităţii” în Târnăveni este realizat cu sprijinul Fundației Comunitare Mureş, o Fundaţie implicată în dezvoltarea filantropiei, initiaţivei şi spiritului comunitar în judeţul Mureş. Fundaţia Comunitară Mureş va oferi sprijin Fundaţiei Buckner prin strângerea fondurilor pentru asigurarea sustenabilităţii proiectului „Generaţii-centrul comunităţii”.

Implementarea proiectului intergeneraţional care are drept model Centrul “Generaţii” dezvoltat de Fundaţia Principesa Margareta a României în Bucureşti, se va derula în Târnăveni de-a lungul lunilor Aprilie – Decembrie 2015. Programul este realizat în cadrul proiectului „Generaţii – Centrul comunităţii”, finanţat de Fundaţia Principesa Margareta a României şi Raiffeisen Bank România.

Fundaţia Buckner din Târgu Mureş este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată în 1999.