VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ! POLIŢIA NE RECOMANDĂ

Se apropie vacanţa mare şi toată lumea se bucură de acest lucru: copiii în primul rând, părinţii şi bunicii imediat după ei, cadrele didactice nu mai puţin, noi toţi de altfel aşteptăm atmosfera relaxată, cu traficul rutier mai degajat.

Este însă şi o perioadă care necesită o altfel de atenţie, mai ales că ne gândim la excursii, la munte, la mare, la ştrand sau la bunici. În plus, ne gândim la mai mult timp liber pentru noi şi mai ales pentru copiii şi tinerii nostri. Şi nu doar atât, ar trebui să ne gândim şi la faptul că sunt mai mult timp nesupravegheaţi.

Din aceste considerente, odată cu Ziua Copilului, activităţile poliţiştilor cu copiii sau tinerii încep să abordeze problema SIGURANŢEI ÎN VACANŢĂ.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a început, aşadar, la Platoul Corneşti, de 1 Iunie, să discute alături de colegii de la rutier, despre circulaţia în siguranţă, dar şi despre pericolul dispariţiilor.Tot pentru siguranţă în trafic a fost organizat şi concursul „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă!”.

Au urmat în ultimele două săptămâni peste 20 de activităţi la Tîrnăveni, la Tg-Mureş, la Ungheni şi nu numai, cu copii mari şi mici, în care am discutat despre rătăciri, ce facem dacă ne-am rătăcit în diverse situaţii, de ce plecarea de acasă nu este o soluţie la problemele adolescenâilor, cât este de uşor sau greu să treci limita între lege şi criminalitate şi ce consecinţe are acest lucru, dar şi cum ne protejăm bunurile, unde ne jucăm în siguranţă sau ce facem dacă cineva ne face rău.

Informarea părinţilor şi copiilor va continua, cu sfaturi pe diverse teme, atât în mass media, cât şi pe una dintre reţelele de socializare! Vacanţă plăcută tuturor! (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)