VALENTINA ŞI LUCIANA VULEA, DOUĂ EXEMPLE DE SUCCES ÎN CARIERĂ

Sunt surori și sunt din Târnăveni. Amândouă și-au descoperit vocația, iar acum profesează în Cluj-Napoca. Valentina si Luciana Vulea reprezintă modelul de succes al tinerilor care știu ce vor de la viață, iar după eforturi proprii susținute și cu sprijinul familiei încep să se bucure și de primele rezultate. Luciana se ocupă de fotografie, iar Valentina de design vestimentar.

Deşi avea doar 8 ani când a croşetat prima ţinută pentru păpuşi, Valentina Vulea, şi-a fructificat talentul în atelierul profesorului artist plastic Iuliu Moldovan. Pentru îmbunătătţirea cunoştinţelor a urmat Universitatea de Artă şi Design, secţia Design din Cluj-Napoca, unde a putut descoperi proprietăţile materialelor care pot fi transpuse în ţinute pret-a-porter sau houte-couture.


Luciana Vulea are 22 ani iar prima fotografie a făcut-o la vârsta de 14 ani. A călcat pe urmele surorii ei, studiind la aceeaşi universitate, secţia Foto-Video, procesarea computerizată a imaginii. Fotografiile ei exprimă trăiri, concepte atent studiate, gânduri, de cele mai multe ori modelele fiind chinuite pentru a se realiza cel mai bun cadru.


Cele două surori lucrează și împreună căci oarecum domeniile lor de activitate se împletesc armonios, ca rezultat numeroasele şedinţe foto, ale căror protagonişti fiind de multe ori oameni de rând, prieteni, cunoştinţe, din Târnăveni sau Cluj-Napoca.
Ultima reprezentație publică au avut-o sâmbătă, 21 decembrie 2013, la Art Club în Târnăveni. Au fost invitate de familia Sita să se alăture grupului de artişti pentru a crea un eveniment deosebit, respectiv un colaj de evenimente: dans de societate- Szakacs Timi si Norbert Wellmann, expoziţie de fotografie – Bunea Alexandru, Csabi Teglas, Cătălin Pop, Adrian Sita, Carmen Vodă şi Luciana Vulea, prezentare de modă, colectia “7+1”- designer Valentina Vulea si Salon Gabrielle`s Palace, respectiv Iancu Lepădatu pe styling şi Diana Pipo pe make-up, cântece pentru cafea şi ceai- Silviu Bunea şi Cătălin Pop, totul fiind antrenat de gazda Vlăduţ Radu.

Cei prezenţi s-au putut bucura de reprezentaţiile “copiilor Târnăveniului”, aşa cum i-a denumit Valentina pe cei “vinovaţi” de succesul serii.

Cei care nu au putut lua parte actului de sâmbăta, se vor putea bucura de expoziţia de fotografie, care va rămâne deschisă până în data de 6 ianuarie 2014.