(Video) Autostrada Iernut-Cheţani estimată a fi gata în mai 2020

În 29.09.2019 Asociaţia Pro Infrastructură a vizitat șantierul Autostrăzii A3 dintre Chețani și Iernut, construit de cei de la Astaldi. Vedeți filmarea completă mai jos (atenție, activitatea în teren era oprită fiind duminică în timpul filmărilor).

Deși progresul este unul foarte bun, nu mai este timp pentru deschiderea traficului în 2019. La începutul anului, Asociaţia spunea că sectorul de 17,9 km are șanse foarte mici, teoretice, de inaugurare în 2019.

Momentan, gradul de execuție este în jur de 78%. În continuare punctele critice sunt nodul Iernut și podurile peste Mureș de la Bogata. Evaluând toate lucrările rămase și faptul că vine anotimpul rece, Asociaţia Pro Infrastructură estimează că vom putea circula pe noul tronson de autostradă cel mai devreme prin luna mai 2020.

Asociaţia Pro Infrastructură cere antreprenorului și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice astfel încât până în decembrie 2019 să finalizeze nodul Iernut, eliminând astfel soluția temporară periculoasă existentă acum (giratoriu și trecere la nivel cu calea ferată).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.