RecentStirea zileiStiri locale

(Video) Castelul Bethlen din Bahnea a fost inaugurat

Castelul Bethlen din Bahnea a fost complet renovat, iar împrejurimile sale bine întreținute îl fac unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din zonă. Ceremonia de inaugurare a castelului a avut loc azi!

Castelul Bethlen din Bahnea a fost construit în 1545 de Bethlen Farkas și a fost transformat mai târziu de Bethlen Elek senior și junior, între anii 1679 și 1719. Cu această ocazie, au fortificat clădirea cu un zid de piatră și cu câte un turn octogonal de bastion și de poartă la cele patru colțuri.

Exteriorul castelului se clasifică în stilul romantic, iar tâmplăriile castelului amintesc de stilul neorenascentist și romantic. Clădirea are 42 de camere, dispuse pe trei nivele – subsol, parter și etaj.

În timpul comunismului, castelul a găzduit diferite instituții publice, iar după schimbarea regimului din 1989, starea castelului s-a deteriorat continuu. În 2008, castelul a fost retrocedat moștenitoarei Bethlen Fruzsina, care l-a donat mai târziu Eparhiei Reformate din Ardeal.

În prezent aici au loc lucrări de renovare, cu scopul transformării clădirii într-un centru de evenimente multifuncțional.