(Video) Cât de utilă ar fi ocolirea prin Cuştelnic în lipsa podului

Demolarea podului şi scoaterea sa din folosinţă pentru cel puţin 9 luni va rupe Târnăveniul în două, cu implicaţii puternice asupra activităţii întregului oraş. Elevii care nu pot ajunge la şcoală, comercianţii care nu se pot aproviziona, prelungirea duratei de intervenţie a echipajelor de urgenţă şi nu în ultimul rând disconfortul creat de blocarea traficului din oraş, sunt doar câteva dintre problemele cu care se vor confrunta locuitorii din Târnăveni după demolarea podului rutier peste Târnava Mică.

Dacă pentru pietoni este prevăzută construcţia unei traversări, o posibilă soluţie de ocolire mai scurtă pentru maşinile mici, ar fi prin Cuştelnic.

 

O filmare a variantei de ocolire o puteţi vedea mai jos. De la ultima porţiune asfaltată nu este o distanţă foarte mare până la intrarea în viitorul magazin Kaufland. Dar această variantă ar trebui agreată şi de proprietarii magazinului, care însă ar avea de câştigat de pe urma traficului auto.

Pentru a fi funcţională această porţiune de drum sunt necesare reabilitări şi chiar asfaltări, căci în caz contrar, după cum se vede şi în imagini, la prima ploaie drumul devine impracticabil.

Lucrările de demolare sunt preconizate a fi începute la sfârşitul lunii aprilie dar administraţia locală nu a prezentat încă variantele de ocolire auto. De asemenea nici în buget nu au fost prevăzute sume pentru reabilitarea drumului prin Cuştelnic.

Nici şantierul de la Kaufland nu dă semne că s-ar finaliza curând, deoarece termenul de încheiere a lucrărilor de consolidare al versantului, a fost corectat pe panoul din faţa porţii, până la data de 20 august 2019.

Aşteptăm cu interes prezentarea soluţiilor de rezolvare a acestei probleme majore a oraşului, care va afecta puternic din punct de vedere economic întreaga localitate.

2 comentarii la „(Video) Cât de utilă ar fi ocolirea prin Cuştelnic în lipsa podului

 • 17 februarie 2019 la 20:34
  Permalink

  Se repara podul in Tarnaveni? OK. In 9 luni? OK
  Sper ca o sa traiesc sa o vad si pe asta.
  Sper ca nu se repara cu vreo firma chinezeasca in 9 luni?! :))

 • 17 februarie 2019 la 20:30
  Permalink

  Care drum?
  Ala e drum?
  Vedeti-va de treaba. Primarul are alte indeletniciri? E an electoral…..nu uitati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.