RecentStirea zileiStiri locale

(Video) Documentarul de pe Netflix în care este remarcat Târnăveniul, prezentat azi europarlamentarilor la Bruxelles

Charlie Ottley, jurnalistul britanic care a produs filme documentare de succes despre țara noastră, le va prezenta, joi, europarlamentarilor de la Bruxelles, un episod din serialul „Flavours of Romania”. Vrea să le arate o altă față a țării noastre, pentru a schimba prejudecățile. Prin filmele sale, Charlie Ottley a contribuit la creșterea numărului de turiști străini în România, în special în Transilvania.

Charlie Ottley: Pentru mine, este episodul de care sunt cel mai mândru. Chiar mi-am rupt glezna făcându-l. Așa că am trecut prin multe pentru el. Am început să merg corect abia după șase luni, așa că, știți, a fost făcut cu multă dragoste.

Cele 10 episoade ale serialului prezintă cultura țării, bucătăria, frumusețea naturală și nevoia de conservare a tuturor acestor valori.

Noul sezon al seriei „Flavours of Romania” marca Charlie Ottley a fost publicat în 2023 pe Netflix. Acesta a fost proiectul cu cele mai multe provocări și plin de satisfacții pe care l-am produs vreodată”, a scris jurnalistul britanic și unul dintre cei mai importanți promotori ai României în lume, pe pagina sa de Facebook. Charlie Ottley locuiește în prezent în România deoarece s-a atașat foarte mult de țara noastră.

În episodul 10, despre vestul Transilvaniei, în periplul său pe motocicletă plecând de la castelul din Cetatea de Baltă, jurnalistul trece prin Târnăveni, și compară drumul care coboară de la Stejaru spre oraș, cu Toscana, amintind de Târnăveni că a fost un vechi oraș maghiar.