(Video) Se asfaltează și noaptea pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, antreprenorul Pizzarotti are o mobilizare extraordinară. Se asfaltează inclusiv noaptea pentru a se da în circulaţie tronsonul la 1 decembrie.

Mobilizarea ieşită din comun a fost posibilă şi datorită plăţii de către CNAIR a tuturor restanţelor financiare către antreprenor.   Intenţia autorităţilor este ca lotul să fie deschis pe o lungime de 15 kilometri, între Sebeş şi Alba Iulia Nord, în data de 1 decembrie 2020.   Antreprenorul italian a contractat nu mai puţin de cât patru ”asfaltatori”. Pe lângă firmele locale Europexpres, Elis Pavaje şi Florea Grup, o prezenţă inedită pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda a reprezentant-o în ultimele 2 săptămâni, firma austriacă Strabag.    Angajaţii austriecilor au lucrat de dimineaţa până noaptea târziu, asfaltând pe întuneric, la lumina proiectoarelor. Au beneficiat şi de staţiile lor de asfalt de mare capacitate de lângă Deva şi Cluj Napoca, de unde au adus asfalt, o mulţime de camioane aşteptând la coadă pentru ca finisoarele să toarne asfaltul.

Marţi, Strabag a început să toarne ultimul strat de asfalt pe breteaua 5 care face legătura dintre A10 cu sensul giratoriu Sebeş – Lancrăm. Seara, această bretea era deja asfaltată integral, iar austriecii continuau să asfalteze, la lumina proiectoarelor, pe porţiunea rămasă din bretelele 3 şi 4, absolut necesară pentru a deschide traficul rutier pe bretelele mici 5 şi 6.

Inaugurarea lotului ar urma să aibă loc marţi, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. La eveniment au fost invitaţi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Citeste mai mult: adev.ro/qkcf33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.