(Video) Situația autostrăzilor din zona noastră

(Foto-Pasaj DJ151B la Ungheni)

Pentru anul 2021, ministrul Transporturilor anunță investiții de 8 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare. Cea mai mare parte a finanțării este asigurată din bani europeni.

Pe autostrada Transilvania ar trebui ca la finalul acestui an să fie gata un tronson de 10 km între Târgu Mureș și Ungheni. Jumătate este cu profil de autostradată, iar restul, drum de legătură.

Și segmentul Chețani-Câmpia Turzii, lung de 16 km, ar trebuie să fie finalizat în anul 2021 însă lucrările nu au avansat întocmai corespunzător, constructorul e în insolvență iar din acest motiv contractul ar putea fi reziliat.

Cei de la UMB se pregătesc să intre în teren săptămâna aceasta pe tronsonul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania (A3). Am văzut deja mișcări de trupe și utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale șantierului.Până atunci, vă invităm să vedeți din dronă tot traseul celor 30,06 km dintre Nădășelu și Zimbor

dar și cei 12,24 km ai lotului Zimbor-Poarta Sălajului care vor fi executați de același constructor român.

În ceea ce privește ruta Târgu Mureș-Târgu Neamț, directorul CNAIR și-a exprimat nemulțumirea față de firma de proiectare și a luat măsuri în această privință.
În ceea ce privește proiectarea sectorului Târgu Mureș – Târgu Neamț, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect.”, a declarat directorul general CNAIR.

One thought on “(Video) Situația autostrăzilor din zona noastră

  • 2 februarie 2021 la 23:09
    Permalink

    Discutăm despre niște minuni! Târgu Mureș – Târgu Neamț e o himeră. Ei nu pot finaliza Sebeș – Turda și Chețani -Turda și vorbim despre Nădășelu – Zimbor! Se face podul de la Brăila și nu este niciun drum de legătură. Centura Bucureștiului se clocește de vreo zece ani, dar infernul persistă. Domnilor, n-aveți niște TNT să aruncați în aer cloaca de impotenți și impostori de la Ministerul Transporturilor și CNAIR sau CNDR cum se mai numesc ele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.