RecentStirea zileiStiri locale

(Video) Târnăveni în documentarul de pe Netflix, Aromele României

Noul sezon al seriei „Flavours of Romania” marca Charlie Ottley a fost publicat recent pe Netflix. Acesta a fost proiectul cu cele mai multe provocări și plin de satisfacții pe care l-am produs vreodată”, a scris jurnalistul britanic și unul dintre cei mai importanți promotori ai României în lume, pe pagina sa de Facebook. Charlie Ottley locuiește în prezent în România deoarece s-a atașat foarte mult de țara noastră.

În episodul 10, despre vestul Transilvaniei, în periplul său pe motocicletă plecând de la castelul din Cetatea de Baltă, jurnalistul trece prin Târnăveni, și compară drumul care coboară de la Stejaru spre oraș, cu Toscana, amintind de Târnăveni că a fost un vechi oraș maghiar.

Din Delta Dunării până în Maramureș, de la granița cu Ucraina până la Porțile de Fier, privitorii vor putea experimenta România așa cum nu a mai fost văzută până acum. Sezonul doi din Flavours of Romania oferă un portret al uneia dintre cele mai frumoase și mai puțin descoperite țări din Europa, prin intermediul călătoriilor, bucătăriei, culturii, meșteșugurilor, istoriei, precum și prin intermediul unor peisaje naturale uluitoare și al unor probleme-cheie de conservare.

În cursul aventurilor sale, Charlie Ottley întâlnește bucătari celebri, muzicieni, povestitori, istorici, personalități, ecologiști și un caleidoscop de personaje care reafirmă frumusețea și integritatea numeroaselor popoare diverse ale României.