Villa Vinèa a obţinut afaceri de 3,2 milioane de lei în 2019

Producătorul de vinuri Villa Vinèa din judeţul Mureş a reuşit să îşi men­­ţină constante vânzările în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, după ce declinul din HoReCa a fost com­pen­­sat de un avans al segmentului de retail.

Compania din judeţul Mureş a obţinut afaceri de 3,2 mi­lioa­ne de lei în 2019 (ul­ti­mul an pen­tru care există date pu­blice), cu circa 600.000 de lei mai mult decât în 2018. Anul tre­cut a fost unul di­fi­cil pentru in­dus­tria vi­nului, ea fi­ind de­pen­­­den­tă în bu­­nă par­te de HoReCa, unul din­tre do­meni­ile cele mai afec­tate de pan­de­mia de COVID-19. Dat fiind că loca­lurile au fost închise sau au funcţionat doar parţial o bună parte din an, acest lucru a însemnat vânzări mai mici şi de vin.

Un alt segment lovit de pandemie a fost cel al vizitelor la cramă.

Povestea Villa Vinèa a început în 2001, când antrepre­no­­rul Heiner Oberrauch, în una dintre călă­toriile de afa­ceri din Târgu-Mureş, a des­coperit la Mica, în inima Transil­va­ni­ei, pe Valea Târnavei Mici, aceste coline. A investit câţiva ani mai târziu. Astăzi, pro­ducţia anuală Villa Vinèa este de apro­ximativ 250.000 de litri, majoritar vin alb.

Crama din zona Podişului Târna­ve­lor are o suprafaţă de 70 de hectare culti­vate cu viţă-de-vie. Aici sunt plan­tate 12 soiuri locale şi interna­ţionale de stru­­guri precum Fetească Regală, Sau­vignon Blanc, Riesling Rihn, Muscat Ottonel, Fetească Albă şi Gewurztraminer.

ZF.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.