Villa Vinea: Exportul mai reprezintă doar 7% din business

Producătorul de vinuri Villa Vinea din Mureş a exportat în acest an doar 7% din sticlele vândute, ponderea fiind aproape la jumătate faţă de anii anteriori.

Motivul principal îl reprezintă schimbarea comportamentului de consum în Italia, una dintre principalele pieţe de export.

Producătorul de vin din inima Transilvaniei exportă în special în Italia, ţara de unde provine acţionarul companiei. Crama Villa Vinea a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprie­tarul producătorului şi distribuitorului de echipamente sportive Salewa Group.

Crama din zona Podişului Târnavelor are o suprafaţă de 70 de hectare cultivate cu viţă de vie. Aici sunt plantate 12 soiuri locale şi internaţionale de stru­guri precum Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling Rihn, Muscat Ottonel, Fetească Albă sau Gewurztraminer. Producţia anuală a Villei Vinea este de aproximativ 250.000 de litri.

Compania a obţinut anul trecut afaceri de 3 milioane de lei, cu circa 600.000 de lei (peste 20%) mai mult decât în 2018.

ZF.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.