VINERI ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare va incepe vineri, 25 aprilie, si se va incheia sambata, 24 mai, la ora 7.00.

Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro 49 % dintre respondenți au declarat că nu cunosc candidații pentru Parlamentul European. Alte 45 de procente s-au declarat dezinteresați de acest subiect și doar 6 % au răspuns că îi cunosc pe candidații la europarlamentare.

La aceste alegeri se vor vota liste de partid.

PDL ocupă prima poziţie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, iar poziţia a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC şi PNL, potrivit tragerii la sorţi făcutede către preşedintele BEC, Florentin Sorin Drăguţ, pentru stabilirea ordinii formaţiunilor.

A doua etapă a s-a referit la partidele politice care au candidaţi la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică.
Partidul Verde ocupă poziţia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forţa Civică poziţia a unsprezecea. Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român – poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă – 13, PNŢCD – 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu – 15.
După extragerile făcute de preşedintele BEC acesta a precizat că următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi.
Poziţia 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăianu.

Formațiunile politice interesate de promovarea electorală prin intermediul portalului Tirnaveni.ro ne pot contacta la adresa de email office @ tirnaveni.ro