Viscri, o destinație turistică interesantă

Transilvania nu este numai una dintre cele mai dezvoltate regiuni din țară, ci și o zonă care atrage anual mii de turiști.

Aceasta a început să fie cunoscută turiștilor din afara țării nu numai prin prisma legendei lui Dracula, ci și datorită fortificațiilor medievale incluse în patrimoniul UNESCO, a tradițiilor păstrate cu sfințenie de unii oameni ai locului, a cetăților impresionante sau a arhitecturii orașelor transilvănene.

Viscri este una dintre cele mai interesante destinații turistice din țară, fiind marcat de vechile tradiții românești și de ospitalitatea oamenilor. Printre comorile satului Viscri se numără casele tradiționale, ulițele desprinse parcă din povești, dar și biserica evanghelică, cea mai veche biserică fortificată din România, inclusă în patrimoniul UNESCO. De asemenea, Viscri a devenit o destinație cunoscută și de turiștii străini mai ales în contextul în care Prințul Charles al Marii Britanii nu ratează nicio ocazie de a-și petrece vacanțele în mica localitate din inima Transilvaniei.

Traseele de bicicleta din zona Viscri nu sunt pentru cei avizi de senzatii tari: pantele sunt line, ca doar asa sunt dealurile Transilvaniei, domoale ca ardelenii. Dar sunt de anduranta, pentru cei care rezista in sa aproape 40 de kilometri. Si pentru cei romantici, visatori. Multe dintre traseele care traverseaza zona Viscri au fost amenajate de curand, astfel incat sa poti sa pedalezi in voie si pe vreme ploioasa fara sa te umpli din cap pana-n picioare de noroi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.