Vrancart Adjud cumpără un producător de cutii din Mureş

vrancart
Producătorul de hârtie şi carton Vrancart Adjud, controlat de SIF Banat-Crişana, a finalizat procesul de preluare a producătorului de cutii din car­ton ondulat Giant Prod­impex din Ungheni, ju­deţul Mureş.

Firma mureşeană a fost preluată de la Gheor­ghe Stelian Aldea şi Nicolaie Zamfir, fiecare controlând câte 50% din acţiuni.

Prin această investiţie, Vrancart îşi extinde piaţa de desfacere şi capacitatea de producţie, pro­ducătorul din judeţul Mureş având pro­duse complementare portofoliului Vran­cart.

Firma are 35 de angajaţi. Vrancart are o capacitate de pro­duc­ţie de 70.000 de tone de hârtie pe an pentru carton ondulat, echivalentă unei cote de piaţă de 27% în 2014.

Vrancart este al treilea cel mai mare jucător din această piaţă, după Ambro Suceava, liderul cu o pro­ducţie de 150.000 de tone/an, şi Ecopaper Zăr­neşti cu o capacitate de producţie de 100.000 de tone.

Pe pia­ţa hârtiei igie­nico-sa­ni­tare, compa­nia deţine o cotă de 14%, iar pe cea de carton on­du­lat deţine o cotă de 13%.

Sursa: ZF