VREMEA PÂNĂ ÎN 13 APRILIE

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 31 martie – 13 aprilie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

În Transilivania până în jurul datei de 8 aprilie vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că în 2 şi 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depăşi 10….12 grade, în timp ce în jurul datei de 4 aprilie vremea va fi caldă, cu maxime diurne în jur de 18 grade. În tot acest interval, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 şi 7 aprilie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14…15 grade şi minime de aproximativ 2 grade.

Pe parcursul primelor zile, ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 2 aprilie. După 4 aprilie însă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de ridicată, în special în jurul datei de 5 aprilie.