Zeci de persoane plasate în carantină în județul Mureș

Astăzi, 11 martie, un bărbat de 46 de ani (din județul Bihor) aflat în județul Mureș a apelat 112 afirmând că s-a întors din Italia (astăzi, 11.03.2020) și prezintă simptome specifice. Luând în calcul aceste date, s-a luat decizia transportului și internării lui la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș pentru a-i fi recoltată o probă pentru testul de determinare Coronavirus.


Pe parcursul zilei de 11 martie, 6 persoane au sosit din Italia, pe cale rutieră, fiind plasate în spațiile de carantină din județul Mureș. Până la finalul acestei zile, alte 4 persoane venite tot pe cale rutieră vor intra în spațiile de carantină din județul nostru. Preluarea de la limita județului și însoțirea deplasării au fost asigurate de reprezentanții IPJ Mureș și IJJ Mureș. În momentul acesta, în spațiile de carantină sunt 8 persoane, iar pe parcursul zilei se vor alătura încă 4, așa cum s-a menționat mai sus.
 


Astăzi, pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureș a aterizat cursa din Dortmund, având 98 de pasageri îmbarcați. Reprezentanții DSP Mureș s-au deplasat la aeroport pentru a opera completarea chestionarelor prevăzute de metodologie.
În urma acțiunii a fost luată măsura autoizolării la domiciliu pentru un grup de 41 de persoane provenite din regiunea Nordrhein Westfalen. Persoanele în cauză au primit toate informațiile necesare, urmând să intre în monitorizarea DSP pentru 14 zile.
Totodată, în urma solicitărilor dumneavoastră, vă putem comunica faptul că în acest moment, numărul total de locuri pentru carantinare disponibile în spațiile din județul Mureș este de 167. Dintre aceste locuri, 10 sunt ocupate la această oră.
Cancelaria Prefectului
Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.