Zile cu ploaie. Vremea rea nu ne părăseşte

Deşi temperaturile vor fi, în cea mai mare parte, ridicate, ploaia va continua să cadă, în această săptămână, aproape în fiecare zi, la Târnăveni. De altfel, judeţul Mureş se află sub avertizare de cod galben, de joi până vineri.

Prognoza meteo nu este deloc satisfăcătoare, pentru această săptămână. Zilele cu soare vor fi înlocuite cu zile ploioase, abia de la începutul săptămânii viitoare fiind semne de îmbunătăţire.

Astăzi, joi, maxima poate ajunge la 16 grade Celsius, în timp ce minima poate coborî până la 11 grade, pe timpul nopţii. Şansele de precipitaţii sunt ridicate şi se păstrează la fel şi pe timpul nopţii.

Vineri, vremea nu va fi cu mult diferită de cea de azi. Temperaturile maxime pot atinge 19 grade Celsius, pe timpul zilei, iar pe timpul nopţii, mercurul poate scădea în termometre până la 10 grade Celsius. Şansele de precipitaţii se menţin în continuare ridicate, pe timpul zilei.

Nici sâmbătă nu vor fi îmbunătăţiri semnificative, însă temperaturile ar putea ajunge până la 22 de grade Celsius pe timpul zilei. Cerul va fi noros şi va ploua local, temperatura minimă pe timpul nopţii ajungând la 11 grade Celsius.

Duminică, cerul va fi în mare parte noros, dar şansele de precipitaţii scad uşor. Pe timpul nopţii, temperaturile minime ar putea ajunge la 12 grade Celsius.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi nordul judeţelor Vâlcea şi Gorj, potrivit Mediafax.

Astfel, de joi, ora 16.00, până vineri, ora 18.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Transilvania, zona Carpaţilor Meridionali şi nordul Munteniei se vor cumula peste 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse peste 50-70 de litri pe metru pătrat.

Sursă: accuweather.com