Zile libere de Paște 2025. Cât durează vacanța pentru angajați și pentru elevi
Anul acesta, Paștele ortodox și cel catolic pică în aceeași zi. Este o întâmplare rară, însă credincioșii sunt fericiți fiindcă se vor bucura împreună de Învierea Domnului. Iată care sunt zilele libere de Paște 2025.
În 2025, Paștele, atât cel ortodox, cât și cel catolic, pică pe 20 aprilie. Angajații au liber în următoarele zile: Vinerea Mare (18 aprilie), sâmbătă, de Înviere (19 aprilie), prima zi de Paște (20 aprilie, duminică) și a doua zi de Paște (21 aprilie, luni), ceea ce creează un weekend prelungit de patru zile.
Elevii vor avea vacanță între 18 și 27 aprilie 2025, potrivit structurii anului școlar. Astfel, Paștele 2025 oferă o oportunitate ideală pentru relaxare și timp petrecut cu familia.
În 2025, zilele libere legale pentru această sărbătoare sunt Vinerea Mare (18 aprilie), prima zi de Paște (duminică, 20 aprilie) și a doua zi de Paște (luni, 21 aprilie). Alături de Sâmbăta Mare, care cade pe 19 aprilie, se creează astfel un interval de patru zile în care oamenii pot să se relaxeze, să plece într-o scurtă vacanță sau pur și simplu să petreacă mai mult timp alături de cei dragi.
Durata vacanței este de zece zile, începând de vineri, 18 aprilie, și încheindu-se duminică, 27 aprilie.Elevii vor reveni la școală în prima zi de luni de după vacanță, respectiv pe 28 aprilie 2025.
Guvernul a decis ca vineri, 2 mai 2025, să fie zi liberă pentru angajații din sectorul public, prelungind astfel mini-vacanța de 1 Mai. Măsura vine în contextul în care joi, 1 mai, este deja declarată zi liberă legală, fiind marcată Ziua Muncii, iar weekendul 3-4 mai este, oricum, nelucrător. Astfel, angajații din sistemul public vor beneficia de o minivacanță de patru zile consecutive. Executivul a transmis această decizie printr-un comunicat oficial, menționând că ziua de 2 mai va fi recuperată până la finalul lunii, mai exact până pe 31 mai 2025.