Ziua porților deschise la Fabrica Bosch din Blaj

Ce se întâmplă la fabrica Bosch din Blaj, cine lucrează și cum este ”pusă în mișcare” tehnologia, la toate aceste întrebări au primit răspuns peste 300 de elevi care au vizitat sediul companiei, marți 25 februarie.

Vizita nu a fost doar una de informare sau pentru a cunoaște mai bine tehnologia companiei, ci pentru un scop mult mai benefic elevilor: prezentarea sistemului de școală duală.

Mai exact, elevii de gimnaziu care sunt interesați să urmeze cursurile unei școli profesionale duale, au primit informații de la reprezentanții companiei despre ce înseamnă sistemul dual de învățământ și beneficiile acestuia.

La eveniment au fost prezenți managementul companiei, reprezentanţi ai administraţiei locale şi regionale, ambasadei Germaniei în România şi ai Inspectoratului Şcolar judeţean Alba, alături de reprezentanţi ai şcolilor partenere, precum şi viitori liceeni şi familiile acestora. 

Peste 335 de părinţi şi elevi din 11 şcoli din judeţul Alba şi-au manifestat interesul pentru învăţământul dual şi au vizitat centrul de dezvoltare din cadrul fabricii Bosch Blaj.

Bosch a inaugurat la Blaj un program de Şcoala Duală, încă din toamna anului trecut, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate şi primăria municipiului Blaj.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.