Zona „Victoria” devine treptat noul centru al Târnăveniului

Investițiile din ultimii ani în zona „Victoria” au crescut interesul localnicilor pentru această zonă a Târnăveniului, care începe să umbrească centrul de pe strada Republicii, pe care îl vom putea numi în curând cu termenul de Centrul Vechi.

Podul rutier, Centrul Social Victoria, Parcul pentru copii, Biserica Ortodoxă,, Magazinele Lidl, Pepco, optică medicală, Restaurantul Victoria Inn, și în curând magazinul Kaufland vor atrage tot mai mult interesul localnicilor în detrimentul zonei centrale, unde practic nu s-a mai investit de mulți ani atât din partea sectorului public cât și a celui privat.

S-a întâmplat la fel în foarte multe orașe, nu doar din România, dar zonele centrale s-au reinventat acolo devenind pietonale și dedicate teraselor, odată cu construirea de șosele de centură care au eliminat traficul rutier din localități.

Practic, traficul rutier va fi cea mai mare problemă pentru zona Victoria, deoarece finalizarea de noi tronsoane de autostradă pe ruta Târgu Mureș- Cluj va aduce și mai multe autovehicule prin Târnăveni, cel mai aglomerat fiind și acum sectorul de drum național de la giratoriul de lângă pod până la cel de lângă Catedrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.