RecentStiri locale

7 Rezoluții Nutriționale la Început de An Nou

     Este un Nou An! Ți-ai propus deja ca anul acesta să mănânci mai sănătos, să faci mai multă mișcare? V-am pregătit o listă cu cele mai indicate schimbări nutriționale pentru Nou An.

  1. Mănâncă mai mult pește

            Recomand consumul a două porții de pește în fiecare săptămână (aproximativ 200g porția). Peștele este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, săracă în grăsimi saturate și o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Acizii grași Omega-3 vă ajută să iți menții sistemul cardio-vascular sănătos.
    Unii pești au un nivel ridicat de mercur, ceea ce poate fi un motiv de sănătate. Așadar, este important să alegeți pești care au conținut ridicat de acizi omega-grași și săraci în mercur. Recomandare: consum de pește local, sau de captură, iar consumul unei varietăți de pești este un alt mod bun de a menține nivelul de mercur sub control. Iată câteva exemple de pește cu un conținut de mercur scăzut: somon, hering, sardine, șarpe, macrou Atlantic și păstrăv curcubeu.
           Unele tipuri de pește au un conținut foarte mare de mercur, cum ar fi tonul proaspăt sau congelat, pește-spadă și portocaliu. Limitați consumul acestor pești la 150 g pe săptămână.
  • Evitați zahărul rafinat, aspartamul și alți îndulcitori sintetici

         Zahărul alb, rafinat, slăbește sistemul imunitar, este pro-inflamator. De asemenea, poate încuraja dependența de a mânca alimente lipsite de vitamine, minerale și fibre.

        Aspartamul este un îndulcitor artificial folosit ca substitut al zahărului în unele alimente și băuturi. 
    Efectele secundare negative ale aspartamului includ metanolul, care este o neurotoxină periculoasă și un cancerigen cunoscut. Zaharurile sintetice contribuie la aciditate, o condiție care duce la inflamație și la crearea de celule grase pentru a stoca acel acid suplimentar. Deci, consumul consecvent de aspartam ar putea adăuga în greutate.
  • Legume și fructe parte integrantă a fiecărei masă

  Recomand alegerea legumor de culoare verde închis și a unei legume sau a unui fruct portocaliu în fiecare zi. Legumele de culoare verde închis sunt surse bogate de folati. Folatul previne spina bididă la bebeluș și îți menține inima sănătoasă. Legumele și fructele portocalii sunt bogate în beta-caroten, care este precursor al vitaminei A în organism. Vitamina A te ajută să te protejezi de infecții.

  • Optați pentru apă , apă filtrată cu fructe și lapte în defavoarea băuturilor naturale sau carbogazoase din comerț


   Recomand să consumi cu regularitate, apă și să alegeți zilnic produse lactate cu conținut mai scăzut de grăsimi sau băuturi vegetale. Băuturile energizante, carbogazoase, cu fructe conțin o mulțime de calorii goale, sunt adesea sărace în nutrienți. Și în timp ce sucul de fructe 100% conține vitamine, veți obține mai multe substanțe nutritive și fibre consumând efectiv fructele în schimb.

  • Mânâncă mai multe alimente fermentate

         Bacteriile benefice din alimentele fermentate, pot accelera digestia și asimilarea nutrienților. Aceste alimente ajută, de asemenea, la reducerea poftelor de dulce.
  • Spune DA, cerealelor integrale

      Jumătate din cerealierele zilnice să fie cereale integrale. Cerealele integrale au mai multe fibre și au mai multe vitamine, minerale și fitonutrienți decât boabele rafinate.
    Fibra din cerealele integrale ajuta, de asemenea, la senzația de sațietate, te ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

          Încercați o varietate de cereale integrale, cum ar fi amarantul, orezul brun, hrișca, bulgurul, meiul, orz, quinoa, spelta, ovăz integral, secară integrală, grâu integral și orez sălbatic.

  • Ține un jurnal alimentar

   Scrie ce mânânci în fiecare zi și orele. Momentul aportului alimentar, ce mănânci este un instrument util pentru a avea o alimentație sănătoasă, te ajută să te menții sau să slăbești.

Carmina Stroia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *